English Deutsch Francais Nederlands Espanol Sverige

Härstammar från Sydafrika


Aloe tillhör Xanthorrhoeaceae-familjen och växer i det vidsträckta och karga landskapet av Sydafrika, främst i närheten av Port Elizabeth. Vissa sorter växer i trädform och dessa finns främst i nordvästra Sydafrika och in i Namibien. Plantorna är styva och grova, med tjocka köttiga blad som växten lagrar vatten i, för att kunna överleva de torra perioderna. Den sydafrikanska floran hör till de viktigaste florariken i världen. Så många som 10 % av alla kända växtarter hittar man här.

Skötselråd

Aloe tycker om partiell skugga eller skugga. Växten kan placeras i princip var som helst i huset, från fönsterbrädan i norrläge till sovrummet. Bara den inte står i full sol. Under sommarmånaderna kan Aloe stå ute på altan eller balkong men även då inte i full sol. Växten behöver endast litet vatten och kan därför enkelt vara utan under en längre period. Det räcker med en måttlig bevattning 1 gång i månaden.

För dekoration och inte för konsumtion.


Miljövänlig odling

Hållbart företagande blir allt viktigare och detta återspeglas också i det miljövänliga sätt som suckulenter odlas:
  • Vi använder minimalt med bekämpningsmedel och gödningsmedel.
  • Vattnet desinficeras med hjälp av ett UV-filter. Detta gör det möjligt att allt vatten och gödningsmedel kan återanvändas.
  • Odlare testar varje vecka för skadegörare och sjukdomar. När ett begynnande sjukdomsförlopp upptäcks kan man ingripa i ett tidigt skede och då behövs endast lite bekämpning.
  • Plantorna odlas utan användning av gas (noll-gas) och det finns inga emissioner av CO2 (noll- CO2). Detta beror på att växthusen värmas upp med restvärme.
Allt detta garanterar att växterna odlas på ett mycket miljövänligt sätt: ”Odla bättre, med respekt för miljön”!

Pure-Succulents använder miljövänlig odlings- och förpackningsmaterial.

Återvunnen odlingskruka
Odlingskrukan i plast är tillverkad av 100 % återvunnet material. Odlingskrukan tillverkas alltså av återvunna restprodukter.

FSC
Produkterna förpackas och transporteras i en kartongbricka, som har FSC-certifiering. Forest Stewardship Council (FSC) är en internationale organisatie som främjar ansvarsfullt skogsbruk i hela världen. FSC talar om ett hållbart skogsbruk när man på ett balanserat sätt tar hänsyn till de sociala, ekologiska och ekonomiska aspekterna som tillhör skogsbruket. Detta innebär i princip att man planterar ett nytt träd för varje träd som avverkas.

Pure Succulents har ett antal certifieringar inom miljö och hållbarhet:

MPS-A
MPS-ABC är en unik standard i världen. Den fungerar som ett måttband, som visar hur pass miljövänligt en verksamhet är. MPS-ABC består av flera nivåer: MPS-A, MPS-B och MPS-C. Pure Succulents har MPS-A status som är den mest miljövänliga nivån.

MPS-GAP
Stormarknader vill köpa in säkra, hållbart odlade, högkvalitativa och spårbara produkter. De europeiska stormarknadsorganisationerna (EUREP) har därtill själva fastställt ett antal kriterier (GlobalGAP). MPS-GAP-certifikatet är bevis på att Pure Succulents uppfyller dessa kriterier.


Klicka för galleriet