English Deutsch Francais Nederlands Espanol Sverige

Born in Baja California


Dudleya, gangbare naam Krijt Dudleya, behoort tot de Dudleyaceae familie en groeit in Baja California, een schiereiland van 1200 kilometer aan de westkust van Mexico. Natuurliefhebbers roemen de woeste schoonheid van dit landschap, dat bestaat uit bergketens en woestijnen. De bladeren van de Dudleya zijn bedekt met een stoffig, krijtachtige, melig witte ‘wax’. Deze bestaat uit vetzuren en harsen, die door de plant zelf aangemaakt zijn en is onschadelijk voor mens en dier. Deze substantie heeft de hoogst gemeten UV-reflectie van elke plant en dient als bescherming voor de Dudleya om droge periodes te overleven. Want gemiddeld regent het maar 1 keer per jaar in Baja California en zijn de temperaturen in de zomer veelal boven de 40 °C. Deze plant heeft daarom ook maar zeer weinig water nodig. Let op: raak de witte waxlaag niet onnodig aan, zo behoudt de plant zijn natuurlijke schoonheid!

Verzorgingstips

De Dudleya houdt van een zonnige/lichte standplaats en is dus met name geschikt voor een vensterbank (op het zuiden). In de zomermaanden kan de Dudleya buiten op een zonnig terras of balkon gezet worden. De plant heeft extreem weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per 2 maanden matig onderlangs water geven, zodat de witte waxlaag in tact blijft.

Let op: wanneer u deze plant net gekocht heeft niet direct in de volle zon zetten, maar een aantal dagen laten wennen in halfschaduw.

Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.


Milieuvriendelijk geteeld

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en dit uit zich mede in de milieu vriendelijke wijze zoals deze succulenten zijn geteeld:
  • Er wordt minimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en meststoffen.
  • Het water wordt 100% gerecirculeerd, waardoor er geen enkele lozing naar buiten is. Het water wordt ontsmet middels een UV-filter. Hierdoor kan al het water en de meststoffen worden hergebruikt.
  • Wekelijks scouten telers naar ziekten en plagen. Wanneer een beginnende aantasting is gesignaleerd kan er voegtijdig op kleine schaal ingegrepen worden en is er weinig bestrijding nodig.
  • De planten zijn geteeld zonder verbruik van gas (zero gas) en er is geen uitstoot van CO2 (zero CO2). Dit omdat de kassen verwarmd worden met restwarmte.
Dit alles zorgt ervoor dat de planten uiterst milieuvriendelijk worden geteeld: “Growing better, respecting the environment”!

Pure Succulents maakt gebruik van milieuvriendelijk kweek- en verpakkingsmateriaal.

Gerecyclede kweekpot
De kunststof kweekpot bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal. De kweekpot is dus gemaakt van afvalproducten die hergebruikt zijn.

FSC
De producten worden verpakt en vervoerd in een kartonnen tray, die is voorzien van het FSC-certificaat. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Dit komt erop neer dat voor iedere boom die gekapt wordt er een nieuwe wordt geplant.

Pure Succulents heeft een aantal certificeringen op het gebied van milieu en duurzaamheid:

MPS-A
MPS-ABC is een unieke standaard in de wereld. Het werkt als een meetlat, die aantoont in hoeverre een bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. MPS-ABC is opgebouwd uit verschillende niveaus: MPS-A, MPS-B en MPS-C. Pure Succulents heeft de MPS-A status, wat staat voor meest milieuvriendelijk. 

MPS-GAP
Supermarkten willen veilige, duurzaam geteelde, kwalitatief goede en traceerbare producten inkopen. De Europese supermarktorganisaties (EUREP) hebben hiertoe zelf een aantal criteria opgesteld (GlobalGAP). Het MPS-GAP certificaat is het bewijs dat Pure Succulents aan deze criteria voldoet.


Klik voor gallery