English Deutsch Francais Nederlands Espanol Sverige

Born in South Africa


De Haworthia behoort tot de Xanthorrhoeaceae familie en groeit veelal in Zuid-Afrika van Port Elizabeth tot Swaziland. Dit gebied bestaat uit grillige rotsachtige bergen, maar ook uitgestrekte heuvelachtige landschappen. De Haworthia groeit veelal aan de schaduwzijde. De Haworthia slaat water op in de dikke bladeren en is zo in staat met langdurige droogte om te gaan. Het groeiseizoen is in de wintermaanden. Wanneer het donker, koud en regenachtig is, gaat de plant groeien. Daarentegen gaat de plant in de zomer in rust. De Zuid Afrikaanse flora behoren tot de belangrijkste florarijken van de wereld. Maar liefst 10% van alle bekende plantensoorten vind je hier terug.

Verzorgingstips

De Haworthia houdt van half schaduw of schaduw. De plant kan in principe op elke gewenste plek in huis neergezet worden: van vensterbank op het noorden tot de slaapkamer. Als dit maar niet in de volle zon is. In de zomermaanden kan de Haworthia buiten op een terras of balkon gezet worden, maar ook dan niet in de volle zon. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven is voldoende.

Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.


Milieuvriendelijk geteeld

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en dit uit zich mede in de milieu vriendelijke wijze zoals deze succulenten zijn geteeld:
  • Er wordt minimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en meststoffen.
  • Het water wordt 100% gerecirculeerd, waardoor er geen enkele lozing naar buiten is. Het water wordt ontsmet middels een UV-filter. Hierdoor kan al het water en de meststoffen worden hergebruikt.
  • Wekelijks scouten telers naar ziekten en plagen. Wanneer een beginnende aantasting is gesignaleerd kan er voegtijdig op kleine schaal ingegrepen worden en is er weinig bestrijding nodig.
  • De planten zijn geteeld zonder verbruik van gas (zero gas) en er is geen uitstoot van CO2 (zero CO2). Dit omdat de kassen verwarmd worden met restwarmte.
Dit alles zorgt ervoor dat de planten uiterst milieuvriendelijk worden geteeld: “Growing better, respecting the environment”!

Pure Succulents maakt gebruik van milieuvriendelijk kweek- en verpakkingsmateriaal.

Gerecyclede kweekpot
De kunststof kweekpot bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal. De kweekpot is dus gemaakt van afvalproducten die hergebruikt zijn.

FSC
De producten worden verpakt en vervoerd in een kartonnen tray, die is voorzien van het FSC-certificaat. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Dit komt erop neer dat voor iedere boom die gekapt wordt er een nieuwe wordt geplant.

Pure Succulents heeft een aantal certificeringen op het gebied van milieu en duurzaamheid:

MPS-A
MPS-ABC is een unieke standaard in de wereld. Het werkt als een meetlat, die aantoont in hoeverre een bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. MPS-ABC is opgebouwd uit verschillende niveaus: MPS-A, MPS-B en MPS-C. Pure Succulents heeft de MPS-A status, wat staat voor meest milieuvriendelijk. 

MPS-GAP
Supermarkten willen veilige, duurzaam geteelde, kwalitatief goede en traceerbare producten inkopen. De Europese supermarktorganisaties (EUREP) hebben hiertoe zelf een aantal criteria opgesteld (GlobalGAP). Het MPS-GAP certificaat is het bewijs dat Pure Succulents aan deze criteria voldoet.


Klik voor gallery