English Deutsch Francais Nederlands Espanol Sverige

Härstammar från Sydafrika


Haworthia tillhör Xanthorrhoeaceae-familjen och växer främst i Sydafrika, från Port Elizabeth till Swaziland. Detta landskap består av oförutsebara klippiga berg, men också stora kuperade områden. Haworthia växer främst på skuggsidan. Haworthia lagrar vatten i de tjocka bladen och kan på så sätt hantera (lång) torka. Växtsäsongen är under vintermånaderna. När det är mörkt, kallt och regnigt börjar växten växa. Däremot vilar växten under sommarhalvåret. Den sydafrikanska floran hör till de viktigaste florariken i världen. Så många som 10 % av alla kända växtarter hittar man här.

Skötselråd

Haworthia tycker om partiell skugga eller skugga. Växten kan placeras i princip var som helst i huset, från fönsterbrädan i norrläge till sovrummet. Bara den inte står i full sol. Under sommarmånaderna kan Haworthia stå ute på altan eller balkong men även då inte i full sol. Växten behöver endast litet vatten och kan därför enkelt vara utan under en längre period. Det räcker med en måttlig bevattning 1 gång i månaden.
För dekoration och inte för konsumtion.


Miljövänlig odling

Hållbart företagande blir allt viktigare och detta återspeglas också i det miljövänliga sätt som suckulenter odlas:
  • Vi använder minimalt med bekämpningsmedel och gödningsmedel.
  • Vattnet desinficeras med hjälp av ett UV-filter. Detta gör det möjligt att allt vatten och gödningsmedel kan återanvändas.
  • Odlare testar varje vecka för skadegörare och sjukdomar. När ett begynnande sjukdomsförlopp upptäcks kan man ingripa i ett tidigt skede och då behövs endast lite bekämpning.
  • Plantorna odlas utan användning av gas (noll-gas) och det finns inga emissioner av CO2 (noll- CO2). Detta beror på att växthusen värmas upp med restvärme.
Allt detta garanterar att växterna odlas på ett mycket miljövänligt sätt: ”Odla bättre, med respekt för miljön”!

Pure-Succulents använder miljövänlig odlings- och förpackningsmaterial.

Återvunnen odlingskruka
Odlingskrukan i plast är tillverkad av 100 % återvunnet material. Odlingskrukan tillverkas alltså av återvunna restprodukter.

FSC
Produkterna förpackas och transporteras i en kartongbricka, som har FSC-certifiering. Forest Stewardship Council (FSC) är en internationale organisatie som främjar ansvarsfullt skogsbruk i hela världen. FSC talar om ett hållbart skogsbruk när man på ett balanserat sätt tar hänsyn till de sociala, ekologiska och ekonomiska aspekterna som tillhör skogsbruket. Detta innebär i princip att man planterar ett nytt träd för varje träd som avverkas.

Pure Succulents har ett antal certifieringar inom miljö och hållbarhet:

MPS-A
MPS-ABC är en unik standard i världen. Den fungerar som ett måttband, som visar hur pass miljövänligt en verksamhet är. MPS-ABC består av flera nivåer: MPS-A, MPS-B och MPS-C. Pure Succulents har MPS-A status som är den mest miljövänliga nivån.

MPS-GAP
Stormarknader vill köpa in säkra, hållbart odlade, högkvalitativa och spårbara produkter. De europeiska stormarknadsorganisationerna (EUREP) har därtill själva fastställt ett antal kriterier (GlobalGAP). MPS-GAP-certifikatet är bevis på att Pure Succulents uppfyller dessa kriterier.


Klicka för galleriet