English Deutsch Francais Espanol Sverige

Gift of mother nature


De AloŽ vera is een tropische vetplant die al eeuwen wordt gebruikt om zijn medicinale werking. Meer dan 6.000 jaar geleden ontdekten de Egyptenaren dat de AloŽ vera plant meer was dan een gewone woestijnplant. Het geheim dat diep verborgen lag in de bladeren bleef dan ook niet langer bewaard en de plant werd gebruikt voor huidverzorging en bij het balsemen van hun faraoís. Vandaag de dag worden de werkzame bestanddelen gebruikt in vele schoonheids- en gezondheidsproducten. Deze plant heeft niet voor niets de bijnamen: medicijnplant, wonderplant, natuurlijke genezer, brandwondenplant, eerste hulpplant, plant van onsterfelijkheid etc. Kortom; de apotheek in de vensterbank.

Geheim van de AloŽ vera

Een van de mysterieuze geheimen van de AloŽ vera is de opmerkelijke wijze waarop de plant zichzelf geneest: Als men een stukje blad afsnijdt, ziet men na een paar seconden een dun vlies over de wond van de plant komen. Dit bestaat uit het sap van de plant die een unieke combinatie van natuurlijke helende stoffen bevat. Na enige minuten wordt er een rubberachtig laagje gevormd dat de wond van de plant beschermt en het vochtverlies stopt. Deze eigenschap is ook te zien op onze huid: Door het sap van de AloŽ vera genezen wondjes, na het opbrengen, snel en meestal zonder littekens.


Werking & Toepassingen

De gel van de AloŽ vera:

 • heeft een verkoelend effect op de huid
 • stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en ontdoet de huid van dode huidcellen
 • werkt vochtregulerend, ontsteking- en infectiewerend
 • verzacht irritaties en verminderd de zwelling van de huid
 • verlicht jeuk en pijn
 • is rijk aan vitaminen en mineralen en voedt de huid

Enkele toepassingen voor uitwending gebruik zijn:

 • Acne/eczeem of een schrale huid
 • Kleine brandwonden zoals zonverbranding (is het ernstig neem dan contact op met een arts!)
 • Sportblessures
 • Insectenbeten
 • Schaaf- en snijwonden

Voor het consumeren van de AloŽ vera gel verwijzen wij u naar de vele AloŽ vera dranken en voedingsmiddelen die verkrijgbaar zijn. AloŽ vera is een natuurproduct. Echter is het geen erkend medicijn en derhalve niet bedoeld om medicijnen te vervangen zonder vooraf een arts te raadplegen.


Hoe te gebruiken

De beste methode om een AloŽ vera extract te maken is het snijden van de bladeren:

Snij een stuk blad van een van de lagere bladeren van de plant

Snij de getande zijkanten erafSnij nu het blad open en haal de transparante gel uit het blad

Let op: vlak onder het bladoppervlakte bevindt zich aloÔne, dit heeft een gele kleur en deze stof kan de huid irriteren. Snij dus niet te dicht langs het bladoppervlak. Gebruik alleen het middelste, transparante gedeelte van het blad en vermijd de eventuele vrijgekomen gele vloeistof.

De transparante gel die overblijft is klaar voor gebruik.Breng de benodigde AloŽ vera gel op de te behandelen plek aan en geef het de tijd om in te trekken.

De gel kan een aantal dagen in de koelkast bewaard worden. Daarna verliest het zijn werking.

Een snellere methode is het afgesneden blad opensnijden en direct op de te behandelen plek leggen.


Verzorgingstips

De AloŽ vera houdt van half schaduw tot volle zon. De plant kan op elke gewenste plek in huis neergezet worden, zolang het maar niet te donker is. In de zomermaanden kan de AloŽ vera buiten op een terras of balkon gezet worden. Let op: wanneer u deze plant net gekocht heeft niet direct in de volle zon zetten, maar een aantal dagen laten wennen in halfschaduw. De plant heeft weinig behoefte aan water en kan dus prima een langdurige periode zonder. 1 keer per maand matig water geven is voldoende. Indien er voldoende licht en warmte is, kan er meer water worden gegeven. De bladeren worden dan voller en er zal een grotere hoeveelheid gel uit het blad gehaald kunnen worden. Zorg er wel voor dat de plant niet te nat en hierdoor slap wordt.

Deze AloŽ vera is niet geschikt voor consumptie. Voor het consumeren van de AloŽ vera gel verwijzen wij u naar de vele AloŽ vera dranken en voedingsmiddelen die verkrijgbaar zijn.


Born in Africa

De AloŽ vera (Bardadensis Miller) behoort tot de Xanthorrhoeaceae familie en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. De bladeren groeien in een rozet en zijn getand, doordat ze aan de rand kleine witte dorens bezitten. Het blad is dik en vlezig, groen tot grijsgroen met witte stippen, waarin de plant water opslaat om droge perioden te overbruggen. De grijze kleur is de waslaag van de plant en deze geeft bescherming en zo kan de plant droogte en extreme hitte doorstaan. Het gebruik van de AloŽ vera staat al sinds de eerste eeuw na Christus in de kruidengeneeskunde beschreven. De plant wordt vandaag de dag grootschalig gekweekt voor de gel die veel gebruikt wordt voor cosmetica en (alternatieve) geneeskunde.

De Aloe vera wordt ook wel de apotheek in de vensterbank genoemd. Kijk ook bij werking en toepassing.

Milieuvriendelijk geteeld

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker en dit uit zich mede in de milieu vriendelijke wijze zoals deze succulenten zijn geteeld:
 • Er wordt minimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en meststoffen.
 • Het water wordt 100% gerecirculeerd, waardoor er geen enkele lozing naar buiten is. Het water wordt ontsmet middels een UV-filter. Hierdoor kan al het water en de meststoffen worden hergebruikt.
 • Wekelijks scouten telers naar ziekten en plagen. Wanneer een beginnende aantasting is gesignaleerd kan er voegtijdig op kleine schaal ingegrepen worden en is er weinig bestrijding nodig.
 • De planten zijn geteeld zonder verbruik van gas (zero gas) en er is geen uitstoot van CO2 (zero CO2). Dit omdat de kassen verwarmd worden met restwarmte.
Dit alles zorgt ervoor dat de planten uiterst milieuvriendelijk worden geteeld: ďGrowing better, respecting the environmentĒ!

Pure Succulents maakt gebruik van milieuvriendelijk kweek- en verpakkingsmateriaal.

Gerecyclede kweekpot
De kunststof kweekpot bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal. De kweekpot is dus gemaakt van afvalproducten die hergebruikt zijn.

FSC
De producten worden verpakt en vervoerd in een kartonnen tray, die is voorzien van het FSC-certificaat. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Dit komt erop neer dat voor iedere boom die gekapt wordt er een nieuwe wordt geplant.

Pure Succulents heeft een aantal certificeringen op het gebied van milieu en duurzaamheid:

MPS-A
MPS-ABC is een unieke standaard in de wereld. Het werkt als een meetlat, die aantoont in hoeverre een bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. MPS-ABC is opgebouwd uit verschillende niveaus: MPS-A, MPS-B en MPS-C. Pure Succulents heeft de MPS-A status, wat staat voor meest milieuvriendelijk. 

MPS-GAP
Supermarkten willen veilige, duurzaam geteelde, kwalitatief goede en traceerbare producten inkopen. De Europese supermarktorganisaties (EUREP) hebben hiertoe zelf een aantal criteria opgesteld (GlobalGAP). Het MPS-GAP certificaat is het bewijs dat Pure Succulents aan deze criteria voldoet.Klik voor gallery